Współpraca biznesu ze środowiskiem naukowym na przykładzie firmy Rodan Systems SA - Biernacka, Dorota (The Co-Operation Between a Commercial Company and the Scientific Community on the Example of Rodan Systems SA, 2010)
Artykuł przedstawia doświadczenia pozyskane w ramach projektu "Inicjatywa akademicka OfficeObjects®". Na przykładzie udostępnienia uczelniom oprogramowania OfficeObjects ® zaprezentowano możliwości współpracy firmy komercyjnej ze środowiskiem naukowym. Dodatkowo przedstawiono przykłady udziału firmy Rodan Systems w europejskich projektach naukowo-badawczych oraz korzyści z tego płynące.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 118, s. 41-48
Keywords: oprogramowanie; inicjatywa akademicka; staże; projekty naukowo-badawcze; innowacyjność