Sondażowa diagnoza jakości kształcenia studentów specjalności Gospodarka i Administracja Publiczna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Kosin, Anna; Siatrak, Marek; Sobotnicka, Aleksandra (A Survey Report on Education Quality Among Students of the Economy and Public Administration Course of the University of Economics in Wrocław, 2010)
Niniejszy artykuł jest sprawozdaniem badań ankietowych przeprowadzonych wśród studentów. Zasadniczym celem sondażu była ocena jakości kształcenia oraz identyfikacja atutów i słabości tego procesu. Respondenci wyrażali swoje opinie w zakresie: oferty dydaktycznej specjalności, jej kadry dydaktycznej, organizacji procesu dydaktycznego na Wydziale Gospodarki Regionalnej i Turystyki, dydaktycznej bazy materialnej oraz na temat atrakcyjności studiowanej specjalności. Uzyskany rozkład odpowiedzi zamykają dwa syntetyczne wnioski. Po pierwsze, ukazany obraz jakości kształcenia ma wymiar pozytywny, ale i otwarty na dalsze doskonalenie. Po drugie, istniejące mankamenty mają swoją przeciwwagę w kompetentnej kadrze dydaktycznej i powinny zostać wyeliminowane.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 109, s. 279-292