Wielowymiarowa analiza potrzeb informacyjnych pracobiorców na przykładzie podlaskiego rynku pracy - Dębkowska, Katarzyna (Multidimensional Analysis of Requirement of Information Subject of Podlasie Labour Market, 2010)
Celem artykułu jest dokonanie analizy porównawczej potrzeb informacyjnych mieszkańców województwa podlaskiego dotyczących rynku pracy. Ze względu na wielokryterialny charakter badań zostały wykorzystane metody wielowymiarowej analizy porównawczej, takie jak analiza skupień i analiza korespondencji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 107, s. 508-516