Dyskryminujące własności wskaźników finansowych w analizie efektu sektorowego - Mazurkiewcz, Arkadiusz; Sarnowski, Krzysztof (Discriminative Properties of Financial Ratios in Industry Effect Analysis, 2010)
Istotne znaczenie wskaźników finansowych w praktyce gospodarczej powoduje, że są one poddawane analizom w różnych zakresach. W artykule przeprowadzono analizę dyskryminującą w zakresie wyodrębniania efektu sektorowego. Uzyskane wyniki pozwoliły określić, które wskaźniki różnicowały sektory w latach 2004-2007.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 107, s. 483-491