Wybrane zagadnienia ubezpieczeń w działalności przedsiębiorstw sektora MSP - Chądrzyński, Mariusz (Chosen Issues of Insurance with the Activity of Companies of the Small and Medium-Sized Business Sector, 2010)
W opracowaniu omówiono wybrane zagadnienia dotyczące ubezpieczeń w działalności małych i średnich przedsiębiorstw. W szczególności skupiono się na zmianach w formach i rodzajach ubezpieczeń zawieranych przez przedsiębiorstwa sektora MSP. Przedstawiono również zagadnienia związane ze specjalistycznymi usługami ubezpieczeniowymi oferowanymi tego rodzaju przedsiębiorstwom. Przedstawiono też rolę i znaczenie, jakie odgrywa segment małych i średnich przedsiębiorstw dla firm ubezpieczeniowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 111, s. 93-101
Keywords: małe i średnie przedsiębiorstwa; ubezpieczenia; ubezpieczenia w działalności gospodarczej