Postrzeganie miejsca controllera na przykładzie wybranego przedsiębiorstwa - Stronczek, Anna (Perception of the Place of a Controller on the Example of a Selected Enterprise, 2010)
Controlling w przedsiębiorstwie nie mógłby być realizowany bez controllerów. Oczekiwań i wymagań w stosunku do nich jest bardzo wiele. Aby im sprostać, potrzeba wielu umiejętności i gruntownego wykształcenia. Celem niniejszego artykułu jest próba odpowiedzi na pytanie o zakres działań controllera i umiejętności, których posiadanie jest przez niego niezbędne.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 485-492
Keywords: controller; rola controllera; zadania controllera