Wykorzystanie koncepcji TQM w doskonaleniu controllingu - Nowosielski, Krzysztof (The Use of TQM Concept to Improve Processes and Products of Controlling, 2010)
W artykule podjęto próbę wykorzystania koncepcji zarządzania jakością w procesie doskonalenia controllingu w przedsiębiorstwie. Przybliżono przesłanki jego doskonalenia oraz istotę systemów zarządzania jakością. Zaproponowano także adaptację szczegółowych zasad koncepcji TQM na potrzeby doskonalenia controllingu oraz niektórych metod i technik zarządzania jakością z uwzględnieniem specyfiki.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 423-434
Keywords: doskonalenie controllingu; narzędzia zarządzania jakością