Integracja rachunku kosztów działań ze strategiczną kartą wyników w średnim przedsiębiorstwie - Leszczyński, Zbigniew (Integration of the Activity Based Costing System with a Balanced Scorecard in Medium-Sized Enterprises, 2010)
W artykule zaprezentowano architekturę informacyjną rachunku kosztów działań w średnim przedsiębiorstwie oraz jego rolę w informacyjnym zasilaniu strategicznej karty wyników w tego typu firmach. Synergia tych dwóch narzędzi zarządzania wyznacza strategiczną płaszczyznę rachunkowości zarządczej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 288-2991
Keywords: rachunek kosztów działań; strategiczna karta wyników; strategia produktowa; miary celów strategicznych w przedsiebiorstwie