Modele strategicznego controllingu finansowego w przedsiębiorstwie hotelarskim - Krajewska, Sylwia (Models of Strategic Financial Controlling within a Hotel Enterprise, 2010)
Celem artykułu jest prezentacja modeli strategicznego controllingu finansowego w przedsiębiorstwie hotelarskim. Zaprezentowane modele dla małych oraz średnich i dużych przedsiębiorstw hotelarskich uwzględniają rozwiązania organizacyjne, narzędziowe i systemowe dostosowane do ich wielkości. Modele są wynikiem przeprowadzonych badań, w których wykorzystano metodę badań eksperckich, sondażu diagnostycznego oraz metodę jakościowych badań terenowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 244-254
Keywords: modele strategicznego controllingu finansowego; przedsiębiorstwo hotelarskie; proces badawczy