Wybrane aspekty controllingu personalnego w firmach sektora usług leśnych - Dyduch, Alina (Selected Aspects of Human Resources Controlling in Forest Enterprises, 2010)
Jedną z odmian controllingu jest controlling personalny, który bywa utożsamiany z zarządzaniem zasobami ludzkimi. Celem artykułu jest pokazanie tego zjawiska poprzez pryzmat jednego z czynników wydajności - bezpieczeństwa i higieny pracy (BHP). Rozważania te zostały odniesione do firm świadczących zmechanizowane usługi leśne, polegające na zagospodarowaniu, użytkowaniu i ochronie lasu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 111-121
Keywords: bezpieczeństwo i higiena; controlling personalny; sektor usług leśnych