Zarządzanie kosztami w branży motoryzacyjnej - Czyczerski, Marcin (Cost Management in Automotive Industry, 2010)
Artykuł opisuje czynniki wpływające na sytuację ekonomiczną branży motoryzacyjnej. Wskazuje na tendencje rozwojowe i deficyty w zakresie zarządzania kosztami w przedsiębiorstwach z tej branży. Ponadto artykuł przedstawia czynniki mające wpływ na stosowane obecnie rozwiązania w zakresie zarządzania kosztami ze szczególnym uwzględnieniem obszarów i funkcji w przedsiębiorstwach motoryzacyjnych, które mają kluczowe znaczenie w "pokryzysowym" otoczeniu biznesowym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 123, s. 91-99
Keywords: zarządzanie kosztami; koszty; branża motoryzacyjna; automotive