Porównanie praktyk rozwoju pracowników w firmach polskich i międzynarodowych - Suchodolski, Adam (Comparison of Employee Development Practices in Polish Firms and MNCs, 2010)
W artykule przedstawiono ideę systemowego ujęcia procesu rozwoju pracowników. Zaprezentowano również i porównano praktyki etapu realizacji procesu rozwoju pracowników w działających w Polsce firmach polskich i międzynarodowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 727-736
Keywords: doskonalenie; rozwój; przemieszczenia; systemowe ujęcie