Źródła informacji w procesie podejmowania kluczowych decyzji zawodowych przez menedżerów - Stompór-Świderska, Jagoda (Sources of Information in the Process of Taking Key Professional Decisions by Managers, 2010)
Artykuł dotyczy zagadnienia poszukiwania źródeł informacji przez menedżerów podejmujących kluczowe decyzje zawodowe oraz przedstawia doniesienie z badań empirycznych. Kluczowe decyzje zawodowe dotyczą ważnego dla decydenta przedmiotu decyzji związanego z jego życiem zawodowym. Decyzje te mają istotne konsekwencje zawodowe dla decydenta. Gromadzenie informacji odnoszących się do zadania decyzyjnego jest bardzo ważnym etapem podejmowania decyzji. Dużą rolę odgrywają tu ocena wiarygodności źródeł informacji, modyfikacja własnych decyzji pod wpływem informacji oraz poszukiwanie nowych źródeł informacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 688-698
Keywords: podejmowanie decyzji; źródła informacji; kluczowe decyzje zawodowe; decyzje menedżerskie