Role, funkcje i umiejętności agentów i menedżerów wiedzy w procesach outsourcingowych - Perechuda, Kazimierz; Sobińska, Małgorzata (Roles, Functions and Skills of Knowledge Agents and Managers in Outsourcing Processes, 2010)
Referat obejmuje następujące zagadnienia: rozwój i ekspansję rynku usług outsourcingowych, role i funkcje menedżera outsourcingu, definicje menedżerów i agentów wiedzy oraz ich nowe funkcje w procesach komunikacji i transferu wiedzy między stronami kontraktów outsourcingowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 576-583
Keywords: outsourcing; zarządzanie outsourcingiem; zarządzenie wiedzą; agenci wiedzy; menedżerowie wiedzy