Realizacja strategii zarządzania wiedzą w organizacjach małopolski - wnioski dla kształtowania kultury organizacyjnej - Łukasik, Paweł (Knowledge Management Strategy and Organizational Culture - Recommendations for Managers, 2010)
Artykuł prezentuje ostatnie badania strategii zarządzania wiedzą małopolskich organizacji. Badanie koncentruje się na takich strategiach zarządzania wiedzą, jak strategia kreowania wewnętrznego, strategia kreacji wiedzy przez współdziałanie, strategia absorpcji wiedzy i strategia rozszerzania wewnętrznego wiedzy. Rezultaty pokazują podstawowe działania wykorzystane w ramach wymienionych strategii. Artykuł zawiera wnioski dla menedżerów co do kształtowania kultury organizacyjnej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 115, s. 439-448
Keywords: strategia zarządzania wiedzą; kultura organizacyjna