Roll-out jako metoda wdrożeń systemów zintegrowanych - Maciejczyk, Marcin (Roll-Out as a Method of Erp Systems' Implementation, 2010)
Celem artykułu jest przedstawienie metodologii stosowanej w praktyce gospodarczej, umożliwiającej w sposób szybki, efektywny i relatywnie tani wdrożenie globalnego modelu biznesowego w danym kraju, przy zachowaniu jego wymagań prawnych oraz ładu korporacyjnego. W artykule zostały przedstawione teoretyczne założenia systemów zintegrowanych wraz z metodologią ich wdrożeń. Jako podsumowanie zaprezentowano przykład wdrożenia w firmie Scandinavian Tobacco, wraz z obszarami istotnymi z punktu widzenia projektów typu roll-out.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 228-234
Keywords: system zintegrowany; metodologia; roll-out