Innowacyjność w funkcjonowaniu polskich bibliotek naukowych – badanie ankietowe - Chrapczyńska, Beata; Matysiak, Dorota (Innovativeness in the Functioning of Polish Scientific Libraries – a Survey, 2023)
Artykuł jest próbą usystematyzowania zagadnienia innowacyjności w bibliotekach oraz odpowiedzią na pytania: jak jej zastosowanie wpłynęło na rozwój bibliotek oraz jakie narzędzia innowacyjne zostały wprowadzone? Ankieta została skierowana do bibliotek wyższych uczelni w Polsce, a jej wyniki pozwolą na wykazanie, czy i jak innowacyjność wpływa na zwiększenie oferty usług i działalność bibliotek.
Chrapczyńska, B. i Matysiak, D. (2022). Innowacyjność w funkcjonowaniu polskich bibliotek naukowych – badanie ankietowe. W: B. Chrapczyńska, M. Świrad (red.), Funkcjonowanie biblioteki naukowej w zmieniającym się otoczeniu społecznym (s. 63-82). Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: biblioteki naukowe; innowacje; badania ankietowe; scientific libraries; innovations; survey research