Zastosowanie telefonii mobilnej w zarządzaniu relacjami z dostawcami i klientami w świetle badań empirycznych - Frąckiewicz, Ewa (Application of Mobile Phone Technology in the Management of Relationship with Suppliers and Clients - Empirical Research, 2010)
Otoczenie współczesnych przedsiębiorstw wymaga posiadania przez nie wyjątkowych umiejętności dostosowania się do dynamicznych zmian. Jednym z ich źródeł jest ekspansja technologii mobilnych zarówno w firmach, jak i w życiu codziennym nabywców. Powszechnie podkreśla się korzyści, jakie dzięki nim osiągają użytkownicy, w postaci zwiększenia wygody i komfortu po stronie nabywców, szybkości oraz usprawnienia działań po stronie firm. Jednak ich skala nie ma uniwersalnego charakteru, na co wpływa wiele czynników występujących po stronie zarówno oferenta, jak i odbiorcy, a także wynikających ze stopnia rozwoju samego rynku. W artykule przedstawiono część wyników szerszych badań empirycznych na temat informatyzacji marketingu na rynku sieciowych powiązań.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 113-121
Keywords: telefonia mobilna; zarządzanie firmą; kształtowanie relacji