Studium przypadków w badaniach nad wzajemnymi relacjami pomiędzy systemami zarządzania jakością i systemami zarządzania wiedzą w organizacjach wytwarzających oprogramowanie - Chrabański, Karol (Case Study in the Research of Interaction Between Quality Management Systems and Knowledge Management Systems in Software Delivering Organizations, 2010)
Badania wzajemnych relacji pomiędzy systemami zarządzania jakością a systemami zarządzania wiedzą powinny mieć charakter jakościowy. Jedną z możliwości jest zastosowanie metody analizy przypadków. W artykule przedstawiono sposób zastosowania tej metody dla wskazanego badania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 68-80
Keywords: systemy zarządzania jakością; systemy zarządzania wiedzą; organizacje wytwarzające oprogramowanie; studium przypadku