Atrakcyjność przestrzeni jako warunek efektywności parków technologicznych - Boryczka, Ewa M. (Attractiveness of Space as a Condition of Technological Parks' Effectiveness, 2010)
Istnienie i funkcjonowanie parków technologicznych sprzyjać ma podnoszeniu konkurencyjności gospodarki miasta i regionu. Wśród wielu czynników efektywności i konkurencyjności parków technologicznych specjaliści wymieniają jakość i atrakcyjność przestrzeni. Artykuł prezentuje zagadnienia związane z atrakcyjnością przestrzeni parków technologicznych, takie jak architektura, jakość zagospodarowania terenu, lokalizacja, które mają znaczny wpływ również na budowanie atrakcyjnego środowiska pracy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 110, s. 77-86