Kierunki aktualizacji Regionalnych Strategii Innowacji w Polsce - Brol, Ryszard (Directions of the Revision of the Regional Strategies of Innovation in Poland, 2010)
Prezentowany tekst jest komunikatem z osiągania jednego z celów projektu badawczego pt. Innowacyjność europejskiej przestrzeni regionalnej a dynamika rozwoju gospodarczego. Celem tym było określenie kierunków aktualizacji Regionalnych Strategii Innowacji (RSI) w Polsce, wynikających z:ewolucji celów polityki regionalnej Unii Europejskiej;doświadczeń krajów tzw. Starej Unii (EU-15), realizujących RSI od połowy lat 90. XX wieku; dotychczasowych doświadczeń polskich regionów w zakresie formułowania i realizacji RSI.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 110, s. 37-45