Regionalny System Innowacyjny źródłem i efektem racjonalnego wdrażania Regionalnej Strategii Innowacji - z doświadczeń wdrażania RIS Silesia w województwie śląskim - Stachowicz, Jan (Regional System of Innovation - Source and Effect of Rational Implementation of Regional Innovation Strategy : from the Experience of RIS Silesia Implementation in the Slaskie Voivodeship, 2010)
W artykule poddano dyskusji problem budowania regionalnych systemów innowacyjnych oraz wskazano obszary problemowe racjonalizacji tego procesu - szczególnie w dążeniu do racjonalizacji zarządzania wiedzą w regionie. Opracowane wnioski i propozycje są wynikiem prac w ramach wdrażania Regionalnej Strategii Innowacji RIS-Silesia w województwie śląskim.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 110, s. 23-36