Opracowanie metodologii charakteryzacji struktury elektronowej, gęstości stanów i morfologii powierzchni warstw techniką spektromikroskopii DEEM - Ceballos, Gabriel (Development of a methodology for characterisation of electronic structure, density of states and surface morphology of layers by DEEM spectromicroscopy technique, 2022)
Celem rozprawy było wykazanie słuszności tezy, mówiącej o możliwości jednoczesnego i skorelowanego obrazowania morfologii powierzchni i odpowiadającej jej lokalnej struktury elektronowej z zastosowaniem rozbudowanego systemu spektromikroskopowego UPS-DEEM.
Keywords: spektromikroskop DEEM; mikroskopia elektronowa; fizyka powierzchni; struktura elektronowa