Problemy rozwoju regionów - Szudra, Paweł (Problems of Regional Development, 2010)
Celem artykułu jest wskazanie barier rozwoju regionów w Polsce w pierwszej dekadzie XXI w. na przykładzie analizy atrakcyjności inwestycyjnej regionów. Dla osiągnięcia celu istotne jest zdefiniowanie podstawowych terminów, które ułatwią identyfikację czynników rozwoju regionów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 112, s. 751-761
Keywords: region; rozwój regionalny; czynniki rozwoju regionalnego