Zmiany w polskim systemie opodatkowania podmiotów gospodarczych w latach 2004-2009 a przestrzeganie zasad podatkowych - Sokołowski, Jerzy (Changes in the Polish System of Businesses Taxes in the Years 2004-2009 and the Observance of Tax Rules, 2010)
Autor analizuje zmiany w konstrukcjach podatków obciążających działalność gospodarczą pod kątem przestrzegania zasad podatkowych. Analizie poddano podatki dochodowe od obrotu i majątkowe. Całość rozważań zamykają sformułowane przez autora wnioski.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 112, s. 668-676
Keywords: podatki; zasady podatkowe; zmiany konstrukcji obciążeń podatkowych