Analiza porównawcza wykorzystania środków unijnych w ramach PROW 2004-2006 - Mickiewicz, Antoni; Wawrzyniak, Bogdan M. (The Comparative Analysis of Using the Financial Support within PROW 2004-2006, 2010)
Przedmiotem opracowania była analiza wykorzystania środków unijnych zawartych w PROW na lata 2004-2006. Spośród dziesięciu działań szczegółowej analizie poddano siedem. Badano kwoty płatności przypadające na każde województwo, z uwzględnieniem rodzajów realizowanych działań. Scharakteryzowano płatności w województwach według systemu IACS oraz w przeliczeniu na jeden wniosek. Na koniec oceny porównano wykonanie zadań PROW pod względem rzeczowym i finansowym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 112, s. 516-526
Keywords: Plan rozwoju obszarów wiejskich; instrumenty wsparcia finansowego; środki pomocowe Unii Europejskiej; Zintegrowany System Zarządzania i Kontroli