Struktura finansowania działalności gospodarczej małej firmy w warunkach recesji - Dudzik-Lewicka, Irena (Financial Structure of Commercial Activities of Small Company During Recession, 2010)
Artykuł przedstawia wyniki badań dotyczących źródeł finansowania działalności oraz ich dostępności dla małych i średnich przedsiębiorstw regionu bielsko-bialskiego. Materiał zebrany w opracowaniu stanowi szczegółową analizę wykorzystywanych źródeł kapitału ze wskazaniem preferencji w grupie małych przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 102, s. 266-272