Wielkość i struktura zatrudnienia w przedsiębiorstwach w latach 2002-2006 - Ratajczak, Marcin; Wołoszyn, Jan (The Amount and Structure of Employment in Enterprises from 2002-2006, 2010)
Poprawnie funkcjonująca mała i średnia przedsiębiorczość jest uznawana za źródło poprawy wyników ekonomicznych, głównie przez tworzenie nowych miejsc pracy, stopień innowacji, płace, wydajność czy wymianę międzynarodową. Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie wielkości i struktury zatrudnienia w przedsiębiorstwach w polskiej gospodarce. Dane pochodzą z Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości i obejmują łata 2002-2006.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 102, s. 244-250