Wdrożenie metody CAF 2006 w wybranych urzędach administracji rządowej - Szplit, Marcin (Modern Methods of Quality Management in Public Administration - the Experience of Implementation, 2010)
W artykule przedstawiono nowoczesne metody zarządzania jakością w jednostkach administracji publicznej. Jako przykład metody wykorzystano wdrożenie CAF (Common Assesment Framework) w dwóch urzędach w województwie świętokrzyskim.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 102, s. 213-221