Polityka innowacyjna państwa jako determinanta stymulowania działalności innowacyjnej przedsiębiorstw - Wiśniewska, Sylwia (Innovation Policy of State as a Determinant of Stimulation of Entrepreneurship's Innovation Activity, 2010)
W artykule przedstawiony został stan innowacyjności polskich przedsiębiorstw w latach 2005-2007. Po zdefiniowaniu kluczowych pojęć omówiono założenia polskiej polityki innowacyjnej. Ponadto zwrócono uwagę na rolę polityki innowacyjnej w kształtowaniu innowacyjności przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 102, s. 41-48