Znaczenie informacji w ocenie sytuacji i gospodarki finansowej jednostki samorządu terytorialnego w opiniach respondentów - Filipiak, Beata (The Meaning of Information in the Estimation of Situation and Financial Economy of Local Self Government in Respondents' Opinion, 2010)
Artykuł prezentuje znaczenie informacji w ocenie sytuacji i gospodarki finansowej jednostki samorządu terytorialnego. Autor opisuje rolę i znaczenie informacji w procesie dokonywania oceny sytuacji i gospodarki finansowej. Analizowane są badania przedstawiające ewaluację istniejącego systemu informacji oraz jego przydatność w dokonywaniu oceny sytuacji i gospodarki finansowej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 101, s. 236-247