Społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstwa a zrównoważony rozwój - teoria i praktyka w świetle treści raportów odpowiedzialności i zrównoważenia przedsiębiorstw - Brzozowski, Tomasz (Sustainable Development and Corporate Social Responsibility - Theory and Practice in the Light of Corporate Sustainability and Responsibility Reports, 2010)
Celem artykułu jest uporządkowanie definicji pojęć społeczna odpowiedzialność, zrównoważony rozwój, a także zrównoważona produkcja oraz przedstawienie powiązań między nimi. Tłem dla tych rozważań, ukazującym praktyczny wymiar omawianych zagadnień, będą wyniki analizy treści raportów odpowiedzialności i raportów zrównoważenia publikowanych przez przedsiębiorstwa
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 100, s. 208-214
Keywords: społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw; zrównoważony rozwój; raporty społecznej odpowiedzialności