Współpraca ze społeczeństwem cechą doskonalącej się organizacji - wyniki badania polskich organizacji - Rogala, Piotr (The Interaction with the Environment as a Feature of a Self-Improving Organization - The Results of Research in Polish Organizations, 2010)
Celem opracowania było zidentyfikowanie zakresu i sposobów wdrażania zasady współpracy z otoczeniem w polskich organizacjach zorientowanych na ciągłe doskonalenie. W tym celu wybrana została grupa 45 finalistów Polskiej Nagrody Jakości. Dla tej grupy przeprowadzona została analiza osiągnięć oraz wyróżniono podstawowe działania podejmowane przez nie w ramach współpracy ze społeczeństwem.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 100, s. 199-207
Keywords: społeczna odpowiedzialność; model doskonałości; relacje ze społeczeństwem