Promowanie odpowiedzialności przedsiębiorstwa poprzez edukację : sytuacja w niemieckim szkolnictwie wyższym - Mistela, Marta (Propagation of Corporate Responsibility through Education : the Situation in the German Higher Education, 2010)
Artykuł ukazuje konieczność wprowadzania aspektów odpowiedzialności przedsiębiorstw do programów nauczania w szkołach wyższych. Na podstawie badania przeprowadzonego w Niemczech ukazana została aktualna sytuacja w niemieckim szkolnictwie wyższym, gdzie proces integracji jest już w toku. Przedstawione zostały również praktyczne wskazówki dotyczące wdrażania aspektów CR do sylabusów oraz tworzenia interdyscyplinarnych kierunków studiów dla specjalistów ds. CR
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 100, s. 33-46
Keywords: odpowiedzialność przedsiębiorstwa; edukacja; programy nauczania