Komunikowanie się w przedsiębiorstwie - Urban, Stanisław (Communication within an Enterprise, 2010)
We współczesnych przedsiębiorstwach rośnie znaczenie komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej. Spełnia ona wiele ważnych funkcji. Na rozwój komunikacji wpływa wiele czynników, wśród których szczególnie ważne jest wyposażenie w techniczne środki wspomagające proces komunikowania się. W artykule przedstawiono sytuację w zakresie komunikowania się w zielonogórskim Zakładzie Górnictwa Nafty i Gazu. W przedsiębiorstwie tym procesy komunikowania się rozwijają się dobrze i stanowią wsparcie dla procesów zarządzania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 114, s. 149-169
Keywords: informacja; komunikowanie się; przedsiębiorstwo; zarządzanie