Komunikacja w sytuacji kryzysowej, plan komunikacji - Krynicka-Duszyńska, Małgorzata (Managing Communication in Crisis Situation, 2010)
W artykule podjęte zostały zagadnienia dotyczące komunikacji w sytuacji kryzysowej. Zostanie zwrócona uwaga na kształtowanie komunikatów na podstawie reguł sprzyjających sprawnemu komunikowaniu się oraz występujących barier komunikacyjnych utrudniających przepływ informacji. Przedstawione także zostaną przygotowania do planu komunikacyjnego w organizacji przez jasne zdefiniowanie otoczenia i określenie metod komunikacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 131, s. 81-93
Keywords: kryzys; komunikacja; bariery komunikacyjne; reguły komunikacyjne; komunikacja z otoczeniem