Logistyka w zarządzaniu kryzysowym - Grocki, Romuald (Logistics in Crisis Management, 2010)
W publikacji zaprezentowano zasady zabezpieczenia logistycznego podczas zdarzeń nadzwyczajnych. Autor przedstawił zasady współdziałania, koordynacji różnych podmiotów odpowiedzialnych za zarządzanie kryzysowe w aspekcie logistycznego zabezpieczenia działań, uwzględniając proces planowania i model decyzyjny w oparciu o dobre praktyki w zarządzaniu kryzysowym.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 131, s. 26-39
Keywords: zarządzanie kryzysowe; logistyka; model dobrych praktyk