Spis treść [Ekonomia i międzynarodowe stosunki gospodarcze / pod red. Aleksandry Kuźmińskiej-Haberli. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2022] - Aleksandra Kuźmińska-Haberla. Redakcja (Debiuty studenckie. Ekonomia i międzynarodowe stosunki gospodarcze, 2022)
Zagadnienia omówione w tym numerze "Debiutów Studenckich" dotyczą działań marketingowych różnych podmiotów, przede wszystkim w przestrzeni międzynarodowej. Cztery artykuły nawiązują do kreowania marki i wizerunku firm oraz marki stworzonej przez organizację pozarządową, jeden prezentuje znaczenie marketingu relacyjnego, w tym również dla kreowania marki, kolejny zaś odnosi się do wpływu kultury na komunikację marketingową. Pozostałe dwa artykuły nawiązują do znaczenia języka angielskiego w biznesie międzynarodowym oraz do zrównoważonego rozwoju w obliczu kryzysu wodnego.
s.120
Keywords: marka; tożsamość marki; wizerunek; organizacja pozarządowa; kluby sportowe; strategia promocyjna; pozycjonowanie; media społecznościowe; komunikacja marketingowa; kryzys wodny; deficyt wody; rozwój zrównoważony