Wykorzystanie serwisów Web 2.0 w badaniach marketingowych: możliwości i ograniczenia - Mróz, Bogdan; Feldy, Marzena (Application of Web 2.0 Services for Marketing Research: Opportunities and Constrains, 2010)
W artykule przedstawiono specyfikę Web 2.0 i możliwość wykorzystania przywołanej koncepcji serwisów internetowych w badaniach rynku. Scharakteryzowane zostały narzędzia dostarczane przez Web 2.0 sprzyjające rozwojowi nowych podejść badawczych. Ponadto wskazano na konieczność zmiany metodologii badawczej w związku z zastosowaniem Web 2.0. Nacisk położono na możliwości stwarzane badaczom przez Web 2.0 oraz rodzaj i użyteczność pozyskiwanych w ten sposób danych. Na zakończenie poruszono kwestię przyszłości badań rynku w związku z powstawaniem stron Web 3.0.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 96, s. 234-243
Keywords: badania tradycyjne; badania połączone; serwisy internetowe; wirutalne społeczności