Badania etnograficzne jako źródło antycypacji zachowań nabywców - Marciniak, Beata (Ethnographic Research as a Source of Consumer Behaviour Anticipation, 2010)
Przedmiotem zainteresowania uczyniono problematykę badań marketingowych inspirowanych etnografią. Opracowanie ma na celu ukazanie istoty badań marketingowych wykorzystujących podejście etnograficzne, dokonanie systematyki przynależnych im metod i technik badawczych oraz obszarów zastosowań w działalności marketingowej przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 96, s. 137-145
Keywords: badania marketingowe; badania etnograficzne; metody i techniki etnograficzne; metody obserwacyjne; antycypacja zachowań nabywców