Analiza markowych produktów badawczych międzynarodowych firm badań marketingowych w Polsce - Kowalski, Paweł (Analysis of Branded Research Products of International Marketing Research Companies in Poland, 2010)
Celem niniejszego artykułu jest opis i analiza oferty markowych produktów badawczych (branded research products) oferowanych menedżerom przedsiębiorstw przez międzynarodowe firmy badawcze działające na polskim rynku badań marketingowych. Zaprezentowana analiza zostanie przeprowadzona na dwóch poziomach - poziomie zakresu usług badawczych, czyli branded products, oraz na poziomie zintegrowanych rozwiązań badawczych, w skład których wchodzą produkty badawcze mające własne, zastrzeżone nazwy handlowe. Do analizy wybrano produkty badawcze firm MillwardBrown, GfK Polonia oraz TNS.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 96, s. 115-125
Keywords: metodologie badań marketingowych; produkty badawcze; rynek badań marketingowych w Polsce