Wsparcie innowacyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez inwestycje na przykładzie działania 2.3 SPO WKP - Kornecki, Janusz (The Support to the Innovativeness of Small and Medium-Sized Enterprises through Investment on the Example of Measure 2.3 Of SOP IRE, 2010)
Niniejszy artykuł prezentuje wyniki badania ewaluacyjnego przeprowadzonego przez autora, którego jednym z celów było ustalenie i ocena skutków wsparcia udzielonego w ramach działania 2.3 Sektorowego Programu Operacyjnego "Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw" (2.3 SPO WKP) na modernizację oferty produktowej i technologicznej polskich małych i średnich przedsiębiorstw (MSP). Badaniem objęto 1914 beneficjentów tego działania. Efekty wykorzystania środków finansowych przeznaczonych na wsparcie konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez inwestycje, w tym zwłaszcza na podniesienie ich innowacyjności, należy ogólnie ocenić pozytywnie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 113, s. 397-418
Keywords: małe i średnie przedsiębiorstwa; MSP; innowacyjność; fundusze strukturalne