Rodzaje badań marketingowych użytecznych w rozwoju nowych produktów - Dąbrowski, Dariusz (Types of Marketing Research Useful in New Products Development, 2010)
Celem artykułu jest określenie typowych badań marketingowych użytecznych na poszczególnych etapach rozwoju nowych produktów. Badania te ustalono na podstawie określenia istotnych decyzji i informacji rynkowych potrzebnych do ich podjęcia na każdym z etapów procesu tworzenia nowych produktów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 97, s. 81-88
Keywords: badania marketingowe; rozwój nowych produktów