Wybór podmiotu badania a wiarygodność informacji o preferencjach nabywców instytucjonalnych - Bajdak, Andrzej (The Choice of Research Subject and the Credibility of Information about the Institutional Buyers' Preferences, 2010)
Osoby projektujące badanie preferencji nabywców instytucjonalnych stają przed trudnym problemem wyboru podmiotu badania. Zasadniczą komplikację w tym przypadku stanowi fakt zespołowego podejmowania decyzji zakupu. Od dokonanego wyboru zależy wiarygodność informacji o preferencjach organizacji. Referat przedstawia teoretyczne podstawy wyboru podmiotu badania w ramach badań preferencji nabywców instytucjonalnych i pokazuje potencjalny wpływ dokonanego wyboru na wiarygodność informacji o preferencjach organizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 97, s. 47-55
Keywords: wiarygodność informacji; badania preferencji; podmiot badania; nabywcy instytucjonalni