Zobowiązania jako element funduszy własnych banku - Marcinkowska, Monika (Debt as Bank's Own Funds Component, 2010)
Opracowanie wymienia rodzaje zobowiązań, które mogą zostać zakwalifikowane jako element funduszy własnych banku. Przedstawia dane empiryczne dotyczące wykorzystania tego instrumentu i omawia zalety i wady tego rozwiązania.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 98, s. 171-181
Keywords: bank; fundusze własne; kapitał hybrydowy