Symptomy kryzysu a struktura finansowania przedsiębiorstw polskich - Iwin-Garzyńska, Jolanta (Symptoms of a Crisis Versus Financial Structure of Polish Corporations, 2010)
W artykule przedstawiono badanie zmian w strukturze kapitału przedsiębiorstw polskich oraz podjęto próbę odnalezienia w niej symptomów kryzysu. Postawiono hipotezę, że na skutek ograniczenia akcji kredytowej przez banki, większego wykorzystania kredytu kupieckiego i zatorów płatniczych ulegnie zmianie struktura finansowania przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 98, s. 115-125
Keywords: struktora kapitału; źródła finansowania; kryzys