Spis treści [Gospodarka nieruchomościami / pod red. Aleksandry Łakomiak. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2022] - Łakomiak, Aleksandra. Redakcja (Debiuty Studenckie. Gospodarka nieruchomościami, 2022)
[Autorzy artykułów składających się na książkę podjęli się trudu opisania problematyki zarządzania specyficznymi podmiotami, których działalność nie mogłaby być prowadzona bez wykorzystania nieruchomości. Są to obiekty, których powstanie, budowa, użytkowanie i likwidacja są uregulowane wieloma aktami prawnymi, nie wyłączając kodeksu cywilnego czy prawa budowlanego. W prezentowanych tekstach omówiono takie zagadnienia, jak: zawód zarządcy nieruchomości, zarządzanie stadionami w Polsce, polityka rachunkowości w Lasach Państwowych na podstawie Nadleśnictwa Turawa, budżet kosztów kontraktu infrastrukturalnego na przykładzie mostów, likwidacja i rekultywacja zakładów górniczych kopalń węgla brunatnego, istota zarządzania nieruchomościami komercyjnymi w czasie pandemii COVID-19, opodatkowanie dochodów z nieruchomości.] nota wydawnicza.
Gospodarka nieruchomościami / pod red. Aleksandry Łakomiak. - Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2022, s. 136
Keywords: nieruchomości; zarządzanie; rachunkowość; Lasy Państwowe; stadion; budżet kosztów