Cele pomiaru wartości przedsiębiorstwa - Pietrzak, Przemysław (Targets of the Enterprise Valuation, 2010)
Celem artykułu jest przedstawienie wybranych zagadnień dotyczących przesłanek przeprowadzania procesu wartościowania przedsiębiorstwa. W tekście zawarto pojęcie i główne założenia koncepcji wartości przedsiębiorstwa oraz przesłanki dokonywania wyceny przedsiębiorstwa z uwzględnieniem zarządzania zorientowanego na maksymalizację jego wartości.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 402-410
Keywords: wartość; wartość przedsiębiorstwa; wycena przedsiębiorstwa; cele wyceny przedsiębiorstwa