Znaczenie badań analitycznych kosztów w przedsiębiorstwie - Nestorowicz, Renata (The Role of Investigations of Analytic Costs in an Enterprise, 2010)
Rozwój gospodarki rynkowej w Polsce przyczynił się do naturalnego wzrostu konkurencyjności. Sytuacja ta stworzyła potrzebę szybkiej reakcji na dynamiczne zmiany w otoczeniu przedsiębiorstw, a tym samym wymusiła konieczność podejmowania trafnych i szybkich decyzji. Podejmowanie takich decyzji wymaga stałego dopływu rzetelnych i kompleksowych informacji, które mogą być dostarczane dzięki badaniom analitycznym kosztów prowadzonych w przedsiębiorstwie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 355-364
Keywords: koszty; rachunek zysków i strat; przedsiębiorstwo