Normowanie kosztów robocizny w jednostce przetwórstwa mleczarskiego - Maszczak, Teresa (Unit Labor Costing Standardization in the Diary Processing Unit, 2010)
W artykule zaprezentowano problemy dotyczące normowania kosztów robocizny w jednostce przetwórstwa mleczarskiego. Przedstawiono ogólną charakterystykę procesu normowania pracy. Zarysowano organizacyjne i produkcyjne uwarunkowania funkcjonowania jednostki, gdyż determinują one strukturę miejsc powstawania kosztów, które stanowią przedmiot normowania kosztów robocizny.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 335-344
Keywords: przetwórstwo mleczarskie; normowanie; koszt; produkcja